18 Aralık 2014 Perşembe

İşte Öyle Bir Şey.


Öylesine bir boşluktu aslında içimdeki. Anlam veremediğim, susmak istediğim ama susmama izin verilmeyen alelade anlamsız bir boşluk. Açılan elleri sevmem, sevmiyorum ben. Acınılası bir kadın değil anlaşılası bir kadın olmayı seçiyorum her zaman. Güçsüz yanlarımın farkındayım, ama benden başka farkında olanlar da varmış bunu anladım aslında. Sanki biliyorlar da inadına inadına üzerine oynuyorlar gibiydi işte. Çok şey yapmak istememiştim aslında, mutlu etmeyi istedim. Ama mutlu olmadan mutlu etmenin ne kadar fuzuli bir iş olduğunu gözyaşlarını gördüğümde anladım. İlk defa arkamda neler bıraktığımı fark ettim o gün. İlk defa neden bu kadar kimsesiz ve yalnız olduğumu anladım. Biliyor musun! Ben ilk defa o gün büyük bir günahkar olduğumu fark ettim aslında. O kadar  utandım ki anlatılamaz. Bazı duyguların tarifinin olmadığını biliyorum artık. Affetmek ve acımak arasında o incecik çizginin de farkına vardım. Meğer oldum sandığım ben ne kadar da hammışım. Bildiğimi sandığım bir çok şeyden aslında haberim bile olmadığını fark ettim. 
Çok güçsüz kaldığınızda ve birilerinin sevgisine ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda olsunlar istersiniz. Bu aslında sevdiğinin yanında olma hissiyatıyla denk değildir; yalnızca bir omuz ararsınız. Gördüğünüzde gardınızı korkmadan, güvenerek indirebileceğiniz. Yardım istersiniz açıkça. Uzanan elleri geri çeviremezsiniz, o kadar güçsüzsünüzdür ki çünkü. 
Kısacası nankörlük ve bencillik doğamızda var olan bir olgu. Konu kendinizseniz bir çoğumuzun gözü göremiyor maalesef kimseyi.
Tek bildiğim vicdan denen olgunun insanın kemiklerine kadar kemirip, bitirdiği..



10 yorum:

Profösör dedi ki...

Bir arkadaş tanıyorum adı Vicdan'dı. Sanki siyah beyaz türk filmlerindeki karekterler gibi davranırdı. hatırlar mısınız; "Ah Müjgan ah" dedirten cinsten bir Vicdan'dı.

jetlagis dedi ki...

Kasırgalara fırtınalara dayanırsın...bir Nefeste yıkılırsın.
Kıyısı yok yazılarımın kimse kulaç atamaz @jetlagis

Feraşe dedi ki...

peki.. @jetlagis

Feraşe dedi ki...

ama bazen öyle yorumların var ki.. sanki diyorum ensemde bu adam.. ne yapsam biliyor ne yaşasam haberi var.. merak ettiriyorsun kendini.. @jetlagis

jetlagis dedi ki...

Sen ense kökünden ağrıdığında, ben ayak parmaklarımdan üşüyorum. Bazen limandan değil yürekten kalkar gemiler. @jetlagis

Feraşe dedi ki...

Sen beni taniyosun! Hatta o'sun @jetlagis

jetlagis dedi ki...

2015 in şimdiden mutluluklar getirmesini dilerim...
Her şey gönlüne göre olsun,yeni yılda değil daima ;

Feraşe dedi ki...

Bisey de! @jetlagis

jetlagis dedi ki...

Mutlu ol.. Hani ben O' ydum..Ne diyeceğim, bilmen lazımdı.

Feraşe dedi ki...

Bu haksizlik! Aci cektiriyosun.@jetlagis